Visser raakt bij NK indoor geblesseerd in finale 60 meter horden

Foto: ANP

Nadine Visser heeft naast haar achtste Nederlandse titel op de 60 meter horden gegrepen. De regerend Europees kampioene raakte in de finale geblesseerd aan haar linker hamstring. Ze lag aan de leiding in het Omnisport van Apeldoorn, maar hield vlak voor de laatste horde ineens in en ging trekkebenend als vierde over de meet. Zoë Sedney profiteerde en veroverde het goud in 7,98.

“Er kan wel een streep door de WK indoor. Ik weet nog niet hoe ernstig het is, maar het ziet er niet goed uit”, zei haar coach Bart Bennema kort na de race. Visser zelf liep huilend door de catacomben richting de medische post.

Visser prolongeerde vorig jaar bij de EK indoor in Polen haar titel op de 60 meter horden. Bij de WK indoor van 2018 in Birmingham pakte ze brons op dit onderdeel. De 27-jarige Noord-Hollandse haalde vorig jaar op de Olympische Spelen van Tokio de finale van de 100 meter horden en eindigde daarin als vijfde. Na de Spelen toonde ze haar topvorm met een Nederlands record van 12,51.

Visser kreeg deze winter na haar trainingsstage in Zuid-Afrika opnieuw last van de hamstring van haar linkerbeen, net als vorig jaar in de aanloop naar de Spelen. Ze begon daardoor later aan het indoorseizoen en liep bij de NK pas haar tweede wedstrijd. Visser kwam ongeschonden door de series, hoewel een dik verband om haar bovenbeen verraadde dat er al iets aan de hand was. In de finale ging het alsnog mis.

“Die bandage zat er uit voorzorg. Nadine voelde zich heel goed, ook na de series”, bezwoer Bennema. “Het is wel de hamstring waar ze vorige zomer ook last van had, alleen het zit op een andere plek. Deze winter hadden we vanwege haar klachten voorzichtig aan gedaan en wat wedstrijden geschrapt. Juist om eerst maar eens fit te worden. Maar Nadine is perfectionistisch, ze zoekt de grens op als er medailles op het spel staan. Daarmee neemt ze risico, maar het heeft haar ook succes gebracht.”

De WK indoor in Belgrado zijn van 18 tot en met 20 maart. Sedney mag daar uitkomen op de 60 horden en in de finale van de NK indoor liepen Anouk Vetter en Maayke Tjin A-Lim naar het zilver en brons in respectievelijk 8,15 en 8,16. Met die tijden voldeden ze aan de WK-limiet. Vetter zal in ieder geval niet naar Belgrado gaan. De winnares van olympisch zilver op de zevenkamp richt zich op de WK outdoor komende zomer in het Amerikaanse Eugene.