Medaillewinnaars Paralympische Spelen toegesproken door Rutte

Foto: ANP

De drie Nederlandse medaillewinnaars op de Paralympische Spelen van Beijing zijn gehuldigd door premier Mark Rutte en minister Conny Helder van Sport. Dat gebeurde in het Catshuis in Den Haag. Zitskiërs Jeroen Kampschreur en Niels de Langen en snowboarder Chris Vos spraken even met de bewindspersonen, die hen later nog toespraken. Daarbij was aandacht voor de goede prestaties van de paralympiërs, terwijl in Oekraïne de oorlog volop doorging.

Bij het moment in het Catshuis waren ook betrokken coaches en chef de mission Esther Vergeer aanwezig. TeamNL, dat in China uit acht wintersporters bestond, veroverde vier medailles op de Paralympische Winterspelen: drie keer zilver en een keer brons. De Langen, die zondag bij de sluitingsceremonie de Nederlandse vlag droeg, nam de helft van de oogst voor zijn rekening. De zitskiër won brons op de supercombinatie en zilver op de slalom. In het medailleklassement eindigde Nederland op de zestiende plaats.

Later op dinsdag gaan de sporters naar Paleis Noordeinde, waar ze worden ontvangen door koning Willem-Alexander en prinses Margriet.