Australiër Groves wint tweede etappe Ronde van Turkije

De Australische wielrenner Kaden Groves heeft de tweede etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De 23-jarige renner van BikeExchange-Jayco was na 158 kilometer tussen Selçuk en Alaçati de sterkste in de massasprint en nam de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Caleb Ewan. Groves versloeg de Belg Jasper Philipsen, die net als een dag eerder als tweede over de finish kwam.

Ewan won de openingsrit in de Turkse etappekoers. De Australische leider in het klassement kon dat succes maandag niet herhalen. Ewan ging na voorbereidend werk van zijn ploeggenoten van Lotto Soudal wel de sprint aan, maar hij moest al snel weer in het zadel gaan zitten, mogelijk vanwege een technisch probleem met zijn fiets. Groves trok wel hard door en zegevierde voor Philipsen. Cees Bol eindigde als vierde, voor Ewan die als vijfde over de streep rolde. Danny van Poppel werd zevende. Een dag eerder kwamen de Nederlanders als vierde (Van Poppel) en zesde (Bol) over de finish.

In het algemeen klassement heeft Groves, die afgelopen maand al een etappe won in de Ronde van Catalonië, nu de leiding met 2 seconden voorsprong op Philipsen. Ewan zakte naar de derde plek met 4 seconden achterstand. Bol en Van Poppel staan respectievelijk vierde en vijfde, op 14 tellen van Groves. De Ronde van Turkije bestaat uit acht etappes en eindigt zondag in Istanbul.

Op iets minder dan 4 kilometer van de finish in Alaçati vond een valpartij plaats in het peloton. Nairo Quintana was een van de voornaamste slachtoffers. De Colombiaanse klimmer van Arkéa Samsic liep daarbij schaafwonden op over de hele linkerkant van zijn lichaam.