Spaanse tennisser Robredo (39) sluit carrière af in Barcelona

Foto: ANP

De Spaanse tennisser Tommy Robredo heeft zijn loopbaan afgesloten in Barcelona. De 39-jarige Robredo, voormalig nummer 5 van de wereld, was in de eerste ronde kansloos tegen landgenoot Bernabé Zapata Miralles (6-1 6-1). Hij werd desondanks na afloop toegejuicht door het publiek. De Spanjaard sloot zijn carrière af op de plek waar hij in 1999 zijn eerste ATP-toernooi speelde.

Robredo bereikte destijds op het gravel van Barcelona de derde ronde, onder meer dankzij een verrassende zege op Marat Safin uit Rusland. De Spanjaard won in zijn carrière twaalf ATP-titels, onder meer in 2004 in Barcelona. Hij veroverde met Spanje drie keer de Daviscup (2004, 2008 en 2009). Op de grandslams kwam Robredo nooit verder dan de kwartfinales.

“Ik heb altijd gezegd dat ik stop met tennissen op de dag dat er iets in mijn leven zou komen dat nog mooier is. Mijn vrouw en dochter hebben alles veranderd”, zei Robredo, die met een wildcard nog een keer mocht meedoen in Barcelona. “Bedankt allemaal, tennis zit voor altijd in mijn hart.”