Finalisten vorig seizoen weer op voorsprong in play-offs NBA

Foto: ANP

Milwaukee Bucks heeft opnieuw de leiding genomen in het derde duel uit de eerste ronde van de play-offs in de NBA met Chicago Bulls. De titelverdediger in de Amerikaanse basketbalcompetitie won in Chicago met 111-81 en leidt nu in de best-of-seven serie met 2-1.

Ook Phoenix Suns, verliezend finalist van het afgelopen seizoen, nam de leiding. Phoenix won met 114-111 bij New Orleans Pelicans en bracht eveneens de stand op 2-1. Chris Paul scoorde 19 van zijn 28 punten in het beslissende vierde kwart. Hij was ook goed voor 14 assists. Samen met Deandre Ayton (28 punten, 17 rebounds) leidde Paul de beste ploeg uit het reguliere seizoen naar de winst.

Bij Milwaukee was Grayson Allen met 22 punten de topschutter. De Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo eindigde met 18 punten, net als teamgenoot Bobby Portis, die ook 16 rebounds liet noteren.

In de eerste ronde van de play-offs in de oostelijke divisie won Atlanta Hawks nipt van Miami Heat: 111-110. Voor de Hawks was het na twee nederlagen de eerste zege tegen de Heat. Trae Young werd met een score in de slotseconden de matchwinnaar voor de thuisploeg. Het duel begon met enige vertraging nadat er een verdacht pakketje was gevonden bij de hal waar Atlanta de thuiswedstrijden speelt.