Excuses Wolff aan Hamilton voor ‘onbestuurbare’ Mercedes

Foto: ANP

Teambaas Toto Wolff van het Formule 1-team van Mercedes heeft zijn excuses gemaakt aan Lewis Hamilton voor de belabberde auto waarin hij dit seizoen rijdt. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde in de Grote Prijs van Emilia-Romagna buiten de punten op de dertiende plaats. De Brit werd op een ronde achterstand gezet door winnaar Max Verstappen. “Het spijt me voor waar jij vandaag in moest rijden. Deze auto was onbestuurbaar en een kampioen onwaardig. Het was een verschrikkelijke race”, liet Wolff vrijwel direct na de race weten via de boordradio aan Hamilton.

Hamilton zelf wist niet goed wat hij ervan moest zeggen. “Dit was heel moeilijk. Ik was gewoon niet snel genoeg en ik weet niet waarom. Maar dit was geen dieptepunt; ik heb slechtere momenten in mijn carrière gekend. We geven ook niet op”, zei de 37-jarige coureur, die zaterdag na de sprintrace, waarin hij als 14e eindigde, al liet weten dat hij de hoop op een achtste wereldtitel in de Formule 1 heeft opgegeven. “Ik doe niet meer mee voor de wereldtitel. Ik strijd om de auto beter te leren begrijpen in de hoop dat we verbeteringen kunnen doorvoeren, zodat we gedurende het seizoen vooruitgang boeken.”

Hamilton gaf al vaker aan dat zijn team Mercedes er niet in geslaagd is een snelle auto te bouwen voor dit seizoen in de Formule 1. Op een of andere manier heeft de Duitse renstal, die de afgelopen acht seizoenen domineerde, de nieuwe regels voor aerodynamica verkeerd ingevuld. “We hebben het niet goed voor elkaar, maar het team werkt wel keihard om de fouten te corrigeren.”