Spaanse tennissensatie Alcaraz ook de beste op gravel Barcelona

Foto: ANP

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft het graveltoernooi in Barcelona gewonnen. De 18-jarige revelatie van het jaar versloeg in de finale zijn landgenoot Pablo Carreño Busta overtuigend in twee sets: 6-3 6-2. Het was al zijn derde eindzege van dit jaar. Eerder schreef Alcaraz het internationale toernooi van Rio de Janeiro en het masterstoernooi in Miami op zijn naam.

Door zijn zege klimt Alcaraz naar een plek bij de eerste tien van de wereldranglijst. Hij is de jongste speler die de top 10 van de mondiale ranking bereikt sinds Rafael Nadal in 2005. Zijn illustere landgenoot deed dat destijds ook na het winnen van het toernooi in Barcelona.

Alcaraz had eerder op de dag al 3 uur en 40 minuten gespeeld in de halve finale tegen Alex de Minaur uit Australië. De halve finales werden vanwege regenval op zaterdag een dag opgeschoven. Van vermoeidheid leek geen sprake bij de jonge Spanjaard, want Alcaraz domineerde in de finale tegen Carreño Busta. Hij brak zijn tegenstander vroeg in de eerste set en twee keer in de tweede om na 67 minuten als winnaar van de baan te stappen.