Basketballers Golden State Warriors verder in play-offs NBA

De basketballers van Golden State Warriors hebben zich in de play-offs van de NBA ten koste van Denver Nuggets geplaatst voor de halve finales van de Western Conference. De Warriors wonnen in het eigen Chase Center het vijfde duel met 102-98.

Halverwege het duel stond het gelijk (48-48) en na het derde kwart hadden de Nuggets zelfs een voorsprong van 78-70. In het laatste kwart lieten de Warriors het echter niet tot een zesde wedstrijd komen in de best-of-seven-serie.

Stephen Curry was van grote waarde voor de thuisploeg en hij kwam tot 30 punten, evenveel als Nikola Jokic namens de bezoekers.

De Warriors nemen het bij de laatste vier op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Memphis Grizzlies en Minnesota Timberwolves.

Milwaukee Bucks bereikte via een zege op Chicago Bulls de halve finales van de Eastern Conference. Het vijfde duel, in Milwaukee, eindigde in 116-100. Giannis Antetokounmpo nam 33 punten voor zijn rekening namens de Bucks, die vorig jaar de titel pakten.