Basketballers Bucks wederom op voorsprong in play-offs NBA

De basketballers van Milwaukee Bucks hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NBA wederom de leiding genomen. De Bucks wonnen het vijfde duel met Boston Celtics in de best-of-sevenserie met 110-107. De ploeg uit Milwaukee kan het vrijdag voor eigen publiek afmaken en de finale in het oosten bereiken.

De regerend kampioen van de NBA nam al twee keer de leiding in de serie tegen de Celtics, maar de ploeg uit Boston trok de stand steeds weer gelijk. Wedstrijd vijf in de TD Garden van Boston kende een spectaculair verloop. De thuisclub liep in het laatste kwart uit naar een voorsprong van 14 punten, maar onder aanvoering van Giannis Antetokounmpo (40 punten en 11 rebounds) en Jrue Holiday (24 punten) trokken de Bucks de wedstrijd in de laatste minuten alsnog naar zich toe.

Memphis Grizzlies voorkwam in het westen uitschakeling door het vijfde duel met Golden State Warriors op overtuigende wijze te winnen: 134-95. De Grizzlies, die het moesten doen zonder hun geblesseerde sterspeler Ja Morant, brachten hun achterstand daarmee terug tot 3-2. De Warriors krijgen vrijdag in San Francisco hun tweede kans om de finale te halen.