Servische basketballer Jokic voor tweede jaar op rij MVP van NBA

Foto: ANP

De Servische basketballer Nikola Jokic is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA. De 27-jarige center van Denver Nuggets kreeg met afstand de meeste stemmen in een verkiezing onder sportverslaggevers. Joel Embiid (Philadelphia 76ers) uit Kameroen eindigde als tweede, de Griek Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) werd derde.

Jokic tekende in de reguliere competitie voor gemiddeld ruim 27 punten, bijna 14 rebounds en 8 assists per wedstrijd. De Nuggets eindigden op de zesde plaats in het westen en kwalificeerden zich rechtstreeks voor de play-offs, maar daarin was Golden State Warriors in de eerste ronde te sterk (4-1).

Jokic werd thuis in de Servische plaats Sombor verrast met de MVP-prijs na een rondje paardrijden, zo is op videobeelden te zien. In het bijzijn van familie en vrienden ontving hij de kristallen trofee. Jokic is de dertiende basketballer die twee jaar achter elkaar werd gekozen tot MVP. Antetokounmpo kreeg de prestigieuze prijs in 2019 en 2020 en ook onder anderen Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain, Michael Jordan, LeBron James en Stephen Curry werden meerdere jaren achter elkaar gekozen tot meest waardevolle speler van de Amerikaanse basketbalcompetitie.