Wedstrijden grastoernooi Rosmalen uitgesteld door regen

Foto: ANP

De resterende wedstrijden van het maandagprogramma op het grastennistoernooi van Rosmalen zijn verplaatst naar dinsdag. Wegens de aanhoudende regen werden maandagmiddag diverse partijen onderbroken. Ook waren er een aantal partijen nog niet gestart.

Onder anderen Tallon Griekspoor moest nog beginnen aan zijn wedstrijd in het hoofdtoernooi. Hij treedt nu dinsdag aan tegen de Sloveen Aljaz Bedene. Ook de ontmoeting tussen Jesper de Jong en de Amerikaan Jenson Brooksby, die eveneens voor maandag gepland stond, is een dag verschoven.

Suzan Lamens slaagde er eerder op maandag niet in om de tweede ronde te bereiken. De nummer 4 van Nederland verloor met 7-6 (5) 6-3 van de Russin Anna Kalinskaja, de nummer 86 van de wereld.

Gijs Brouwer wist zich maandag niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi nadat hij in de tweede en laatste kwalificatieronde met 7-5 6-7 (5) 6-3 verloor van de Italiaan Andreas Seppi. Het grastoernooi van Rosmalen is na drie jaar terug op de kalender. De afgelopen twee edities gingen niet door vanwege de coronapandemie.