Tennisser Kohlschreiber kondigt afscheid aan

Foto: ANP

Tennisser Philipp Kohlschreiber heeft zijn afscheid aangekondigd. De Duitse tennisser beëindigt zijn lange loopbaan uiterlijk op Wimbledon. Mogelijk staat het einde van zijn loopbaan al eerder voor de deur: Kohlschreiber moet zich namelijk nog plaatsen voor het hoofdtoernooi van het grandslamtoernooi in Londen.

Maandag won hij de eerste kwalificatieronde door Grégoire Barrère uit Frankrijk in twee sets (6-2 6-2) te verslaan. Om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken moet Kohlschreiber, die de 230e plek op de wereldranglijst bezet, drie wedstrijden winnen. Wimbledon start op 27 juni. “Ik ben blij dat ik hier nog een wedstrijd heb en misschien haal ik het hoofdtoernooi”, zei Kohlschreiber. “Ik zal proberen van elke wedstrijd te genieten. Misschien duurt de laatste adem bijzonder lang, we zullen zien.”

Kohlschreiber won tijdens zijn loopbaan acht toernooien, waaronder drie titels op het gravel van München en één keer op gras in Halle. In 2012 bereikte hij de kwartfinales op Wimbledon. In dat jaar stond hij op de 16e plek van de wereldranglijst. “Het was een geweldige en prachtige carrière. Het was een lange reis en ik heb fantastische herinneringen”, zegt hij, vooruitblikkend op zijn afscheid.