Wielerploeg DSM mikt in Tour de France op dagsucces

Foto: ANP

Wielerploeg DSM zet in de aanstaande Tour de France in op dagsuccessen. Dat meldt de Nederlandse ploeg in een toelichting op de samenstelling van de Tourploeg met onder anderen de Fransman Romain Bardet en de Duitser John Degenkolb. Het achttal dat volgende week vrijdag in Kopenhagen van start gaat telt twee Nederlanders: Nils Eekhoff en Martijn Tusveld.

Bardet was de klassementshoop van de ploeg in de Giro d’Italia, maar de Fransman moest die ronde wegens ziekte in de tweede week verlaten. Ook Tusveld, de Italiaan Alberto Dainese en de Australiër Chris Hamilton doen de ‘dubbel’ Giro-Tour. De andere geselecteerde renners zijn de Noor Andreas Leknessund en de Amerikaan Kevin Vermaerke.

“We kijken enorm uit naar de Tour”, zegt ploegleider Matt Winston. “Ons hoofddoel is het boeken van etappezeges. Daarvoor zullen we dagelijks een plan maken. We hebben een gemotiveerde groep met veel ambitie. We willen zowel in de sprintetappes als wanneer er geklommen moet worden meedoen om dagsucces.”

Voor de 24-jarige Eekhoff wordt het na vorig jaar zijn tweede Tourdeelname. Tusveld debuteert. De 28-jarige Utrechter reed al wel drie keer de Vuelta en twee keer de Giro. Dainese won vorige maand een rit in de Giro, Leknessund slaagde daar vorige week in in de Ronde van Zwitserland. De Deen Søren Kragh Andersen, tweevoudig ritwinnaar in de Tour van 2020, is niet opgenomen in de Tourploeg. Hij verlaat aan het einde van dit seizoen DSM, bevestigde de ploeg eerder aan VéloNews.