Titelhouder Djokovic in vierde ronde tegenstander Van Rijthoven

Foto: ANP

Novak Djokovic is in de vierde ronde van Wimbledon de tegenstander van Tim van Rijthoven. De Servische titelhouder was veel te sterk voor zijn landgenoot Miomir Kecmanovic. Het werd 6-0 6-3 6-4.

De 35-jarige Djokovic, momenteel de nummer 3 van de wereld, had een uur en 52 minuten nodig om zich te ontdoen van de als 25e geplaatste Kecmanovic. In de derde set serveerde hij al bij 5-2 voor de wedstrijd, maar de nummer 3 van de wereld maakte het na een aantal schoonheidsfoutjes pas twee games later af.

“Ik begon met een goede focus en intensiteit. Ik speel beter en beter naarmate het toernooi vordert en je hoopt erop dat je elke wedstrijd beter gaat spelen. So far, so good”, zei Djokovic na afloop.

20-voudig grandslamkampioen Djokovic gaat voor zijn vierde opeenvolgende titel op Wimbledon. In 2017 verloor hij er voor het laatst, van de Tsjech Tomas Berdych.

Het duel tussen Van Rijthoven en Djokovic wordt zondag gespeeld. ‘Middle Sunday’ was altijd een rustdag op Wimbledon, maar die traditie is komen te vervallen.

Ook de als vijfde geplaatste Carlos Alcaraz uit Spanje bereikte overtuigend de vierde ronde. De 19-jarige Alcaraz was met 6-3 6-1 6-2 veel te sterk voor de Duitser Oscar Otte, die als 32e geplaatst was. De partij duurde slechts een uur en 38 minuten.

Alcaraz, die in de vorige ronde Tallon Griekspoor versloeg, verloor vorig jaar al in de tweede ronde op Wimbledon. Hij treft nu de Italiaan Jannik Sinner, die John Isner in drie sets uitschakelde: 6-4 7-6 (4) 6-3.

In de derde en laatste wedstrijd op het Centre Court kende de Britse hoop Cameron Norrie weinig moeite met Steve Johnson uit de Verenigde Staten: 6-4 6-1 6-0. Voor de als negende geplaatste Norrie is het pas de eerste keer dat hij verder komt dan de derde ronde op een grandslamtoernooi.