Vierde tijd Verstappen in tweede vrije training Silverstone

Foto: ANP

Max Verstappen heeft vrijdag bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Formule 1 de vierde tijd neergezet. De Nederlandse coureur van Red Bull noteerde 1.29,149.

Verstappen sloeg eerder op de dag de eerste vrije training over. Kort voor het begin van de sessie van een uur begon het flink te regenen op Silverstone. Verstappen reed in zijn Red Bull-auto wel een paar keer naar buiten, maar ging steeds zonder een tijd neer te zetten direct weer de pits in.

De Spanjaard Carlos Sainz was in zijn Ferrari het rapst in de tweede vrije training: 1.28,942. De Brit Lewis Hamilton klokte in zijn Mercedes met 1.29,105 de tweede tijd, voor een andere Brit, Lando Norris van McLaren (1.29,118).

Charles Leclerc van Ferrari noteerde de vijfde tijd en Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, de zevende.

“Het is altijd een beetje gevaarlijk als je helemaal niet rijdt in de eerste vrije training. Het betekent dat er meer uitgezocht moet worden in de tweede training”, reageerde Verstappen na de eerste dag op Silverstone. “Ik denk dat we weten waar we aan moeten werken en dat zullen we in de avond en nacht doen.”

“Het ziet ernaar uit dat het gaat regenen in de kwalificatie, dus er zullen andere omstandigheden zijn vergeleken met de trainingssessies van vrijdag”, keek de wereldkampioen vooruit. “Ik heb een aantal ronden gedaan op de zachte banden. De banden slijten hier snel met alle snelle bochten. Het is altijd best lastig om je banden goed te houden op dit circuit. Over het geheel genomen ging het best goed vandaag.”

Pérez keek terug op een minder geslaagde sessie. “De wagen is ver verwijderd van de voorbereiding die ik had op de simulator”, vond de Mexicaan. “We denken dat dat te maken heeft met de aerodynamica, maar ik kan niet echt in detail treden totdat ik de data heb gezien en we de problemen hebben geanalyseerd.”

Zaterdagmiddag vindt de kwalificatie voor de race van zondag plaats.