‘Ontsnappingskoning’ De Gendt langer bij wielerploeg Lotto Soudal

Foto: ANP

De Belgische wielrenner Thomas De Gendt rijdt ook de komende twee jaar voor Lotto Soudal. De 35-jarige De Gendt wordt door zijn ploeg omschreven als ‘ontsnappingskoning’. Hij won in alle grote rondes al een rit, in de Tour en Giro zelfs twee.

De Gendt zegevierde in mei in de achtste etappe van de Ronde van Italië. De Belg was in Napels de sterkste uit een kopgroep van vier. “Thomas De Gendt in de aanval in een Lotto Soudal-truitje, dat is voor alle wielervolgers een heel vertrouwd beeld”, zegt ploegbaas John Lelangue. Hij rijdt al sinds 2015 voor Lotto Soudal.

“In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd heb willen zijn: een aanvaller”, aldus De Gendt. “Hoewel het voor mij steeds moeilijker wordt, blijft mijn ambitie om wedstrijden te winnen.” Hij ontbreekt nu in de Tour de France, maar doet in het najaar waarschijnlijk wel mee aan de Ronde van Spanje.

De Gendt won in 2018 het bergklassement in de Vuelta. In 2012 werd hij derde in het algemeen klassement van de Giro. Op zijn erelijst staan ritzeges in tal van etappekoersen.