Estafetteploeg 4×400 meter gemengd grijpt zilver op WK atletiek

De eerste medaille is binnen voor de Nederlandse atletiekploeg bij de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Eugene. Het viertal op de 4×400 meter estafette gemengd veroverde het zilver. Het team van de Dominicaanse Republiek was in de finale net iets sneller, 8 honderdsten om precies te zijn. Het Amerikaanse kwartet behaalde het brons.

Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Tony van Diepen en Femke Bol renden in de finale naar een Nederlands record van 3.09,90.

De derde plek leek het maximaal haalbare in de finale. De Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten namen meteen afstand van de rest van het veld. Bonevacia, Klaver en Van Diepen slaagden er niet in om die twee ploegen bij te houden. Ook slotloopster Bol leek niet dichterbij te komen, maar op de laatste 100 meter liep ze ineens nog heel snel in op de twee atletes voor haar. Ze kwam nipt tekort voor goud.

De Nederlandse atletiek vierde al eerder internationaal succes op de 4×400 meter. De mannenploeg veroverde vorig jaar zelfs zilver op de Olympische Spelen van Tokio en won ook de World Relays en de Europese kampioenschappen indoor.

Op het betrekkelijk nieuwe onderdeel gemengde estafette was er nog geen medaille gehaald. Bonevacia, Klaver, Bol en Ramsey Angela eindigden vorig jaar in Tokio als vierde.