Mountainbikester Terpstra wint wereldbekerwedstrijd in Andorra

Foto: ANP

Mountainbikester Anne Terpstra heeft de wereldbekerwedstrijd in Vallnord in Andorra op haar naam geschreven. De 31-jarige Zeeuwse kwam na een lange solo na 1.15.21 uur binnen en bleef de Oostenrijkse Mona Mitterwallner 57 seconden voor. De Zwitserse Ramona Forchini finishte op 1.34 minuut als derde. Anne Tauber werd twintigste.

Terpstra was afgelopen vrijdag als tweede geëindigd in de zogeheten ‘shorttrack-wedstrijd’. Met de zege is ze naar de tweede plaats in het wereldbekerklassement geklommen. Ze heeft 1205 punten, één meer dan de Franse Loana Lecomte, die niet meedeed in Andorra. De Australische Rebecca McConnell reed al vroeg lek in Andorra en eindigde slechts als 21e. Ze gaat nog wel aan de leiding met 1317 punten.

“Ik keek gisteren de race uit 2019 terug om te zien hoe die ging en realiseerde me dat ik helemaal geen tijd had gehad om ervan te genieten”, zei Terpstra, die in 2019 ook de zege pakte. “Ik had niet verwacht dat ik zou gaan winnen, maar ik wist dat ik daar de volgende keer wel van zou proberen te genieten. Het is heel cool om het te kunnen vieren als je weet dat dat kan.”

Terpstra denkt dat haar manier van rijden goed past bij de wedstrijd in Vallnord. “Dit parcours en deze omstandigheden moeten me wel goed liggen. Ik houd ervan als het zwaar is en stoffig en ik vind de technische stukken hier leuk.”

De mountainbikester zei in het tweede deel van het seizoen goed te willen zijn. “Dat begint nu. Ik heb laten zien dat de vorm goed is. Ik hoop dat ik die kan volhouden in de komende maanden.”