Verstappen verlangt in Boedapest naar korte zomerstop

Foto: ANP

Max Verstappen hoopt komend weekeinde tijdens de Grote Prijs van Hongarije nog wat verder uit te lopen in de strijd om de wereldtitel. Het is de laatste race voordat de Formule 1 een maandje stilligt.

“Ik kijk uit naar de zomerstop en hopelijk krijgt het team de tijd om zich op te laden, zodat we een sterke start van de tweede seizoenshelft kunnen maken”, zegt Verstappen in een vooruitblik van zijn team Red Bull.

De 24-jarige Nederlander schreef afgelopen weekeinde de GP van Frankrijk op zijn naam en vergrootte de voorsprong in de WK-stand op concurrent Charles Leclerc tot 63 punten.

“Hongarije is een bijzonder circuit. Ik vind het leuk om hier te rijden, omdat het een beetje lijkt op een kartbaan”, kijkt Verstappen vooruit naar de race in Boedapest. “Het is moeilijk te voorspellen hoe we dit weekend zullen presteren. Het is niet onze sterkste baan, maar ik ga natuurlijk voor een goed resultaat en we doen er als team alles aan om te winnen.”

Na Hongarije gaat de Formule 1 eind augustus verder in België, begin september gevolgd door de race op het circuit van Zandvoort.