Russell verrast ook zichzelf met poleposition in Hongarije

Foto: ANP

Formule 1-coureur George Russell kon zijn ogen niet geloven toen hij na zijn laatste rondje in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije naar het grote scherm keek. De 24-jarige Brit zag dat hij zojuist voor het eerst in zijn carrière poleposition had veroverd.

“Ik ben in de wolken, dit is echt fantastisch”, zei Russell, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij topteam Mercedes. “Eerlijk gezegd had ik mezelf hier niet op pole verwacht. Gisteren was waarschijnlijk onze slechtste vrijdag van het seizoen. Iedereen heeft daarna zo hard gewerkt. We zaten hier tot 11 uur ’s avonds om te kijken wat we beter moesten doen. De moraal was laag, we zaten er verloren bij. Om dan amper 24 uur later poleposition te veroveren, is een onwijs mooi gevoel. Zeker omdat ik weet hoe het gevoel vrijdag was.”

Russell troefde de Ferrari-coureurs Carlos Sainz (tweede) en Charles Leclerc (derde) af. Wereldkampioen Max Verstappen kwam vanwege problemen met zijn Red Bull-auto niet verder dan de tiende plaats.

“Als we de eerste plaats kunnen behouden bij de start, een solide race rijden en een paar goede pitsstops maken, waarom zouden we hier dan niet kunnen winnen?”, zei teambaas Toto Wolff van het dit seizoen zo geplaagde Mercedes. “We doen dit seizoen nog niet echt mee om de overwinningen. Maar hier kunnen we winnen.” Russell wilde daar niet aan denken. “We doen het stap voor stap. Ik wil mezelf niet ergens in laten meeslepen.”