Honda blijft tot en met 2025 aan Red Bull Racing verbonden

Foto: ANP

Honda blijft Formule 1-team Red Bull Racing tot en met 2025 ondersteunen op het gebied van de ontwikkeling van de motoren. De oude verbintenis met het team van Max Verstappen liep tot en met volgend jaar.

Red Bull racete sinds 2019 met motoren van Honda, maar eind vorig jaar stopte de Japanse constructeur wegens de hoge kosten als motorleverancier. Red Bull moet de motor nu zelf ontwikkelen, maar krijgt daarbij wel de technische steun van Honda. De samenwerking blijkt een succes, want regerend wereldkampioen Verstappen voert ook dit jaar het WK-klassement aan. Zijn Mexicaanse ploeggenoot Sergio Pérez staat derde in het klassement.

“We danken Honda voor hun positieve reactie op de samenwerking. We zijn verheugd om onze samenwerking in de Formule 1 tot eind 2025 voort te zetten met de door Honda geleverde ‘Power Unit’. We hebben tot nu toe een succesvolle relatie gehad. We wonnen het coureurskampioenschap in 2021 en leiden momenteel zowel het rijders- als het teamklassement, met als doel beide titels in 2022 veilig te stellen”, aldus Red Bull-topman Helmut Marko.

“De samenwerking van Red Bull met Honda is ongelooflijk succesvol gebleken en we zijn blij dat die zal voortduren tot het einde van het huidige tijdperk van de FIA-regelgeving voor de motoren in 2025”, zei teambaas Christian Horner over de verlenging.

Verwacht wordt dat Porsche in 2026, wanneer er een nieuw motorreglement komt, de nieuwe motorleverancier van Red Bull wordt.

Het Formule 1-seizoen heeft momenteel een zomerstop. De volgende race is op zondag 28 augustus in België. Afgelopen zondag was Verstappen de beste in Hongarije.