Venus Williams verliest bij comeback na bijna jaar afwezigheid

Foto: ANP

Venus Williams heeft haar eerste wedstrijd in het enkelspel in bijna een jaar net niet weten te winnen. De 42-jarige Williams moest in Washington in drie sets haar meerdere erkennen in de Canadese qualifier Rebecca Marino, de nummer 111 van de wereld. Het werd 4-6 6-1 6-4. In de derde set stond Williams, die niet meer voorkomt op de wereldranglijst, nog met 4-1 voor.

“Gewoon een beetje roestig”, zei Williams over haar optreden. “Ik heb mezelf ook in de derde set in een goede positie gebracht. Ik moest alleen wat schroom van me afgooien, maar dat was gewoon te verwachten. Ik had gewild dat ik deze wedstrijd eruit had kunnen trekken, voor het publiek en voor het toernooi. Maar zo loopt het niet altijd. Alles wat ik kan doen is een nieuw toernooi spelen en beter proberen te spelen.”

Zevenvoudig grandslamwinnares Williams doet de komende weken ook mee aan de grote toernooien van Toronto en Cincinnati. Eind augustus en in september maakt ze ook haar opwachting op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Eind augustus 2021 kwam Williams voor het laatst in actie. In Chicago verloor ze van Hsieh Su-wei uit Taiwan.