Tenniswedstrijd Van de Zandschulp uitgesteld door slecht weer

Foto: ANP

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zijn wedstrijd in de derde ronde van het ATP-toernooi in Washington donderdag niet kunnen afmaken door slecht weer. Bij een stand van 6-4 2-6 vervolgt de beste tennisser van Nederlander vrijdag later op de dag zijn partij tegen de Amerikaan Frances Tiafoe. In de eerste set werd de partij al even tijdelijk onderbroken door onweer.

Vrijdag staat ook al de kwartfinale op het programma tegen de winnaar van het duel tussen Nick Kyrgios en Reilly Opelka. Die wedstrijd kon eveneens niet worden afgemaakt nadat Kyrgios, vorige maand finalist op Wimbledon, de eerste set met 7-6 (1) had gewonnen. Het regende in Washington en ook was er onweer na een hete dag.

De Britse tennisster Emma Raducanu, nummer 10 van de wereld, versloeg in de warme omstandigheden Camila Osorio uit Colombia in een partij van 2 uur en 50 minuten, 7-6 (5) 7-6 (4). Het was de langste wedstrijd van twee sets van dit jaar op de WTA Tour. Beide speelsters moesten worden behandeld voor blaren.

“Ik stond drie uur op de baan en ik had eigenlijk ook al een uur opgewarmd vanochtend”, zei Raducanu, de meest recente winnares van de US Open. “Het geeft je veel vertrouwen als je zo’n wedstrijd doorkomt.”