Haarhuis selecteert Van Rijthoven en passeert Haase voor Finals

Foto: ANP

Captain Paul Haarhuis heeft Tim van Rijthoven opgenomen in zijn selectie voor de Daviscup Finals. Robin Haase – jarenlang de kopman – ontbreekt volgende maand in Glasgow, waar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Kazachstan de tegenstanders zijn.

Behalve Van Rijthoven wees Paul Haarhuis kopman Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en dubbelspecialisten Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop aan. Jean-Julien Rojer is er van 13 tot en met 18 september niet bij. De 40-jarige Rojer veroverde deze zomer de dubbeltitel op Roland Garros.

“Ik ben erg blij dat deze jongens zich beschikbaar stellen voor het team en dat we met zo’n sterke opstelling naar Glasgow gaan. Het is fantastisch dat we op dit mondiale tennisniveau kunnen meestrijden”, aldus Haarhuis. “Het team heeft het afgelopen jaar qua niveau laten zien dat ze met de top van de tenniswereld mee kunnen, zowel in enkel- als dubbelspel. Daarmee zijn we een compleet en sterk team en hebben we zeker een kans tegen deze landen.”

De 25-jarige Van Rijthoven, de nummer 121 van de wereld, won deze zomer het grastoernooi van Rosmalen en hij haalde vervolgens de vierde ronde op Wimbledon. De afgezakte Haase (35), tegenwoordig de nummer 282 van de wereld, was de afgelopen maanden op zijn beurt vooral actief in het challengercircuit en in het dubbelspel.

Nederland plaatste zich voor de groepsfase van de Finals door Canada te verslaan. Begin maart werd het in Den Haag 4-0.