Van de Zandschulp begint toernooi Cincinnati met zege op Cressy

Foto: ANP

Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Cincinnati bereikt. De beste tennisser van Nederland versloeg in zijn eerste wedstrijd de Amerikaan Maxime Cressy in drie sets: 6-2 4-6 6-4. Het duel duurde 2 uur en 2 minuten.

De partij werd in de derde set stilgelegd wegens regen. Op het moment van de onderbreking had Van de Zandschulp (26) al een break voorsprong en die gaf hij niet meer uit handen. Bij 5-4 benutte hij op eigen service zijn tweede wedstrijdpunt op het centercourt van het gecombineerde ATP-/WTA-toernooi. Er werden op de eerste dag slechts twee duels uit het mannentoernooi voltooid.

De normaliter sterk serverende Cressy sloeg maar liefst achttien dubbele fouten, tegenover dertien aces. De 25-jarige Amerikaan, de nummer 32 van de wereld, won afgelopen grasseizoen het toernooi van Newport.

In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp – de mondiale nummer 24 – het op tegen de als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev, die een bye had in de eerste ronde. Novak Djokovic trok zich zoals verwacht terug voor het masterstoernooi van Cincinnati. De Serviër wacht nog op versoepeling van de coronaregels in de Verenigde Staten, omdat hij niet gevaccineerd is.

Na Cincinnati doet Van de Zandschulp mee in Winston-Salem, waarna met de US Open het laatste grandslamtoernooi van het jaar op het programma staat. Vorig jaar verraste de Nederlander in New York met een plek in de kwartfinales.

Tallon Griekspoor, de nummer 2 van Nederland, meldde zich af voor het toernooi in Cincinnati. Hij is nog herstellende van een coronabesmetting.