Formule 1-baas denkt niet meer aan terugkeer naar Rusland

Foto: ANP

Als het aan de directeur van de Formule 1 ligt, komt er voorlopig geen Russische grand prix meer op de agenda. Voor dit jaar zou er nog gereden worden op het circuit van Sotsji, volgend jaar zou de Grote Prijs van Rusland op het nabij Sint-Petersburg gelegen Autodrom Igora Drive worden gehouden. Na de inval van Rusland in Oekraïne werd het land in de ban gedaan.

“Ik heb altijd gevonden dat je nooit ‘nooit’ moet zeggen”, zei Stefano Domenicali tegen Sport Bild. “Maar in dit geval durf ik te zeggen dat we niet langer met ze zullen onderhandelen. Er zal geen Formule 1-race meer zijn in Rusland.”

Alexei Titov, de baas van de Russische GP-promotor ANO Rosgonki, verwacht ondertussen geld van de Formule 1 vanwege de gemaakte kosten. “Deze schuld bestaat, het is bevestigd en ons standpunt hierover is ongewijzigd”, vertelde hij aan het Russische persbureau Tass. “We verwachten een terugbetaling, ongeacht het huidige standpunt van het management van de Formule 1 over het houden van races in de Russische Federatie.”

Titov vindt dat de sport momenteel “extreem gepolitiseerd” is en ziet in de woorden van Formule 1-baas Domenicali een bevestiging daarvan.