Wielrenster Van Vleuten na crash naar ziekenhuis voor onderzoek

Foto: ANP

Annemiek van Vleuten is na haar harde crash tijdens de gemengde ploegentijdrit bij de WK wielrennen in het Australische Wollongong naar het ziekenhuis vervoerd. Daar worden foto’s gemaakt om te kijken of ze niets heeft gebroken, meldde ze via Twitter. “Ik ben bont en blauw en maak me vooral zorgen om mijn rechterelleboog en -arm”, schrijft ze.

Van Vleuten viel kort nadat de drie vrouwen het in de gemengde ploegentijdrit overnamen van de mannen. Ze was amper onderweg, toen er iets haperde bij haar fiets en ze de controle over het stuur kwijtraakte. Ze smakte hard tegen het asfalt en bleef zitten met een gehavende knie en bebloede elleboog. Het leek alsof er iets mankeerde aan haar derailleur, maar zelf gaf ze aan dat een klapband haar val veroorzaakte.

Riejanne Markus en Ellen van Dijk moesten door het wegvallen van Van Vleuten samen door naar de finish. Ze noteerden de vijfde tijd. Bij de mannen was het ook al misgegaan door kettingpech bij Bauke Mollema, die daardoor al vroeg in de race moest afhaken bij zijn teamgenoten Mathieu van der Poel en Daan Hoole.

Het is al met al onzeker of Van Vleuten zaterdag van start kan in de wegrace bij de WK. De 39-jarige Van Vleuten won dit jaar de Ronde van Italië, de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje bij de vrouwen. Ze is ook regerend olympisch kampioene tijdrijden. In Wollongong kwam ze zondag in de individuele tijdrit niet verder dan de zevende plaats.