Tennissers Van Rijthoven en De Jong naar hoofdtoernooi Antwerpen

Foto: ANP

Tennissers Tim van Rijthoven en Jesper de Jong hebben zich geplaatst voor het European Open in Antwerpen. De 25-jarige Van Rijthoven versloeg in de tweede kwalificatieronde de Oostenrijker Alexander Erler met 7-6 (3) 6-3.

De eerste set verliep op service, waarna Van Rijthoven in de tiebreak snel een 6-1-voorsprong pakte. Hij benutte vervolgens zijn derde setpoint.

De Nederlandse nummer 113 van de wereld nam in de tweede set een 3-0-voorsprong, maar zag Erler terugkomen tot 3-3. Van Rijthoven brak op 4-3 opnieuw de opslag van de mondiale nummer 76 en besliste daarna eenvoudig de wedstrijd.

Ook De Jong drong door tot het hoofdtoernooi in Antwerpen. De 22-jarige Haarlemmer was met 7-6 (7) 6-2 te sterk voor de Fransman Manuel Guinard.

De Jong en Guinard, respectievelijk de nummers 166 en 148 van de wereld, maakten er een spannende eerste set van. De Nederlander haalde uiteindelijk de set binnen op zijn vierde setpoint in de tiebreak.

Hij brak de Fransman twee keer in het tweede bedrijf, maar wist vervolgens op 5-1 zijn eerste drie matchpoints niet te verzilveren. De Jong won vervolgens op love zijn eigen service: 6-2.

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hadden zich rechtstreeks geplaatst voor het ATP-toernooi in Antwerpen.