De Munck op koers voor finaleplek bij WK turnen

Foto: ANP

Turner Loran de Munck ligt bij de WK turnen in Liverpool op koers voor een finaleplaats. De Munck zette in vier van de in totaal zes subdivisies een score van 14,833 punten neer op het onderdeel voltige. Daarmee staat hij voorlopig vierde in het klassement, dat wordt aangevoerd door Rhys McClenaghan uit Ierland (15,233). De Munck greep in augustus nog EK-zilver op voltige.

De Nederlandse ploeg, die naast De Munck verder bestaat uit Casimir Schmidt, Jordi Hagenaar, Martijn de Veer en Jermain Grünberg, turnde in totaal 242,060 punten bij elkaar. Daarmee staat Nederland na vier van de zes subdivisies op de tiende plek in het landenklassement. Japan staat daarin eerste (260,695).

Schmidt heeft met 82,565 punten uitzicht op een finaleplaats in de meerkamp. In de meerkamp gaat de Japanner Wataru Tanigawa voorlopig aan de leiding (84,731)

Pas omstreeks 23.50 uur Nederlandse tijd, als alle deelnemers aan de beurt zijn geweest, wordt duidelijk wat de prestaties van de Nederlandse turners waard zijn. De doelstelling van de ploeg van waarnemend bondscoach Dirk van Meldert is een plek bij de beste achttien landenteams.

In Liverpool plaatsen de beste acht teams zich voor de landenfinale. De beste 24 turners in de meerkamp stromen door naar de meerkampfinale. Voor de toestelfinales komen de beste acht in aanmerking. Voor alle finales geldt dat maximaal twee turners per land in actie mogen komen.