Hockeysters verslaan Ierland bij debuut bondscoach Van Ass

De hockeysters hebben hun eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Paul van Ass ruim gewonnen. De oefeninterland tegen Ierland in Bilthoven eindigde in een 5-0-zege.

De 62-jarige Van Ass, die tussen 2010 en 2014 bondscoach was van de Nederlandse mannen, volgde in oktober na het gewonnen WK interim-coach Jamilon Mülders op. Op het terrein van SCHC kwam Oranje al snel op voorsprong. Yibbi Jansen opende de score in het eerste kwart. Uit een strafcorner maakte Jansen in hetzelfde kwart ook nog eens de 2-0. Nederland ging de rust in met een 3-0-marge. Op aangeven van Freeke Moes scoorde Joosje Burg.

In het laatste kwart scoorde Oranje ook nog twee keer. Jansen maakte haar derde uit een strafcorner. Vlak daarop zorgde Burg voor haar tweede treffer.

Nederland komt half december in de Pro League twee keer uit tegen Argentinië. Oranje won in juli de finale van het WK van Argentinië met 3-1.