Wimbledonkampioene Rybakina door naar laatste vier in Melbourne

Foto: ANP

Tennisster Elena Rybakina heeft zich bij de laatste vier geschaard in het vrouwentoernooi van de Australian Open. De regerend Wimbledonkampioene versloeg in de kwartfinales Jelena Ostapenko uit Letland met 6-2 6-4.

Rybakina had slechts een uur en 19 minuten nodig om zich te ontdoen van Ostapenko. De Kazachse sloeg liefst elf aces. Ze brak vier keer de service van de Letse en stond zelf maar één keer haar opslaggame af.

De 23-jarige Rybakina baarde vorig jaar opzien door Wimbledon op haar naam te schrijven. Omdat er op Wimbledon geen punten voor de wereldranglijst werden toegekend, staat ze buiten de top 20. Ze bezet momenteel nog de 25e plek op de mondiale ranglijst. Op Wimbledon waren Russen en Belarussen niet welkom en om die reden besloten de WTA en ATP geen punten toe te kennen.

Op de Australian Open was Rybakina nooit verder gekomen dan de derde ronde. Vorig jaar verloor ze zelfs al in de tweede ronde. Om de finale te bereiken moet Rybakina in de halve eindstrijd de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Jessica Pegula en tweevoudig winnares Victoria Azarenka uit Belarus zien te verslaan.