Tennisser Koolhof met dubbelpartner Skupski naar ABN AMRO Open

Foto: ANP

Tennisser Wesley Koolhof en zijn Britse dubbelpartner Neal Skupski doen mee aan het ABN AMRO Open. De nummers één van de wereldranglijst in het dubbelspel zijn de blikvangers bij het toernooi in Ahoy Rotterdam, dat een sterke Nederlandse inbreng kent bij het dubbelspel.

Naast Koolhof en Skupski zijn ook titelverdedigers Robin Haase en Matwé Middelkoop direct toegelaten tot het toernooi. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben een wildcard gekregen voor het dubbelspel.

In het dubbeltoernooi komen ook een aantal bekende namen uit het enkelspel in actie. Onder meer de Russen Karen Chatsjanov en Andrej Roeblev (winnaar van het enkelspel in 2021) zullen in Rotterdam samen spelen. Ook de Rus Alexander Boeblik en de Zwitser Stan Wawrinka komen samen in actie. Laatstgenoemde won in 2015 de individuele titel in Rotterdam. De Bulgaar Grigor Dimitrov speelt in Rotterdam samen met Nicolas Mahut uit Frankrijk. De Fransman schreef de dubbeltitel in Ahoy al drie keer op zijn naam, telkens met andere dubbelpartners.

Nikola Mektic en Mate Pavic, in 2021 de winnaars van het dubbelspel, komen ook in actie. De 50e editie van het ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari in Rotterdam.