Manchester United wint met moeite van Crystal Palace

Foto: ANP

Manchester United blijft meedraaien in de top van de Premier League. Trainer Erik ten Hag zag zijn formatie zaterdag op eigen veld winnen van Crystal Palace, 2-1. United kan daardoor de derde plaats opeisen, als Newcastle United zaterdagavond niet wint van West Ham United.

Al na 7 minuten nam de thuisclub afstand. De Portugees Bruno Fernandes benutte een strafschop die was toegekend wegens hands. Na de hervatting werd het 2-0. Marcus Rashford rondde af na een fraai opgezette aanval, waarbij de voorzet van Luke Shaw kwam.

Jeffrey Schlupp maakte het een kwartier voor tijd weer spannend, kort nadat bij Manchester de Braziliaan Casemiro met rood van het veld was gestuurd.

“We hebben 70 minuten lang gedomineerd”, zei Ten Hag in zijn terugblik. “We hadden de wedstrijd volledig in handen. Ik moet het team een compliment maken. Er was heel veel energie te zien, het positiespel was voortreffelijk en bij balverlies stond de verdediging goed. In de laatste fase kregen we het moeilijker, maar toen hebben we laten zien dat we kunnen vechten. De jongens hebben alles voor elkaar over.”

Wout Weghorst stond opnieuw in de basis bij United. Hij werd na ongeveer een uur vervangen. Tyrell Malacia, voormalig Feyenoorder, bleef op de bank bij de thuisclub.

Liverpool zakt steeds verder weg in de Premier League. De formatie van trainer Jürgen Klopp, die vorig seizoen tot het laatst op alle fronten meedeed om de prijzen, verloor bij Wolverhampton Wanderers, 3-0. Het was alweer de zevende nederlaag in de competitie voor Liverpool.

“We begonnen dramatisch aan de wedstrijd”, zei Klopp. “De openingsfase was een ramp en voor het duel goed en wel was begonnen hadden we eigenlijk al verloren. Of ik me zorgen maak? Geef me een reden om dat niet te doen. We hebben het af laten weten en dat is moeilijk te accepteren.”

Voor de thuisclub maakten Joel Matip (eigen doel), Craig Dawson en Rúben Neves de doelpunten. Cody Gakpo speelde tot de 85e minuut mee bij Liverpool.

Koploper Arsenal verloor eerder zaterdag verrassend met 1-0 van Everton. Het was pas de tweede nederlaag dit seizoen voor de Londense club.