Turkse voetbalclubs leven mee met slachtoffers aardbeving

Foto: ANP

Heel wat Turkse voetbalclubs hebben via sociale media hun medeleven betuigd met de honderden slachtoffers van de aardbeving die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond. Onder meer Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas hebben op Twitter een bericht geplaatst. Ook de Turkse voetbalbond en het olympisch comité van het land lieten al van zich horen.

“Onze pijn is groot”, schreef de voetbalbond op de website. “We condoleren de families van de slachtoffers en wensen de gewonden een spoedig herstel.”

Het epicentrum van de beving, die een kracht van 7.8 had, lag in de buurt van de stad Gaziantep in het zuidoosten van Turkije. Er zijn tientallen naschokken geweest. Het dodental in Turkije loopt hard op en ook over de grens in Syrië zijn al enkele honderden slachtoffers gevallen.

Gaziantep FK voetbalt op het hoogste niveau in Turkije. Bij die club spelen geen Nederlanders. Maandag staan in de Turkse competitie drie wedstrijden op het programma. Vooralsnog gaan die gewoon door. Zo speelt Fenerbahçe, de club van onder anderen Ferdi Kadioglu en nieuwkomer Jayden Oosterwolde, tegen Konyaspor.