Qualifier Garin verrast Ruud op tennistoernooi Indian Wells

Foto: ANP

De Chileense tennisser Cristian Garin heeft op het masterstoernooi van Indian Wells voor een verrassing gezorgd. De qualifier versloeg Casper Ruud, de Noorse nummer 4 van de wereld, in de derde ronde in twee sets: 6-4 7-6 (2). Garin staat op de wereldranglijst op de 97e plaats.

De 24-jarige Ruud won vorig jaar drie toernooien op de ATP Tour, maar is nu bezig aan een moeizaam seizoen. De Noor kwam in Indian Wells pas voor het eerst dit jaar door de tweede ronde heen. Zo werd hij ook op de Australian Open al vroeg uitgeschakeld. Garin neemt het in de vierde ronde op tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die de Rus Karen Chatsjanov versloeg (6-3 1-6 6-4).

De Russische top 10-spelers Daniil Medvedev en Andrej Roeblev maakten geen fout. Medvedev versloeg Ilja Ivasjka uit Belarus, die een ronde eerder zijn tegenstander Botic van de Zandschulp geblesseerd had zien opgeven, in drie sets: 6-2 3-6 6-1. Roeblev klopte de Fransman Ugo Humbert met 7-5 6-3. Medvedev won in de aanloop naar Indian Wells drie toernooien op rij, in Rotterdam, Doha en Dubai.

In het vrouwentoernooi kreeg Aryna Sabalenka een vrije doortocht naar de laatste zestien. De tennisster uit Belarus, winnares van de Australian Open, zou het in de derde ronde opnemen tegen Lesia Tsoerenko. De Oekraïense trok zich echter terug. Het is niet duidelijk of Tsoerenko een blessure heeft of dat haar afmelding te maken heeft met de betrokkenheid van Belarus bij de oorlog in Oekraïne. Sabalenka, de nummer 2 van de wereld, treft nu Barbora Krejcikova uit Tsjechië.