Alcaraz tegenover Medvedev in finale Indian Wells

Foto: ANP

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft de finale bereikt van het tennistoernooi van Indian Wells. De 19-jarige versloeg de Italiaan Jannik Sinner in twee sets: 7-6 (4) 6-3.

Alcaraz neemt het in de finale op tegen Daniil Medvedev. De Rus was eerder met 7-5 7-6 (4) te sterk voor de Amerikaan Frances Tiafoe.

Als Alcaraz de titel pakt in Indian Wells, neemt hij de eerste plaats op de wereldranglijst over van Novak Djokovic. De Serviër ontbreekt op het Amerikaanse toernooi en komende week ook in Miami, omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Djokovic mag daarom de Verenigde Staten niet in.

De 19-jarige Alcaraz werd vorig jaar de jongste nummer 1 van de wereld na zijn zege op de US Open. Hij was er vanaf november vorig jaar een paar maanden uit vanwege spierblessures, maar is sinds februari weer helemaal terug. Hij won dit jaar het toernooi in Buenos Aires en bereikte de finale in Rio de Janeiro.

“Ik ben er niet mee bezig dat ik in elke wedstrijd de favoriet ben of dat ik iedere wedstrijd moet winnen. Ik heb doelen in mijn hoofd en er zijn dingen die ik moet doen, daar denk ik aan. Ik probeer elke wedstrijd te genieten en denk niet elke wedstrijd aan winnen”, zei de Spanjaard na zijn zege.

Alcaraz weet dat hij weer de nummer 1 van de wereld wordt als hij de titel pakt in Indian Wells. “Ik probeer daar niet te veel aan te denken. Alles moet perfect zijn, daar ga ik aan denken.”