Atlete Van Es vierde in sterk bezette halve marathon van New York

Atlete Diane van Es is vierde geworden in een topveld bij de halve marathon van New York. De 23-jarige Rotterdamse liep een persoonlijk record van 1.10.43.

Voor een podiumplek in de hoog aangeschreven internationale wedstrijd kwam Van Es nog wel wat tekort. De Noorse Karoline Bjerkeli Grøvdal, die zich onlangs kroonde tot Europees kampioene veldlopen, eindigde voor haar als derde in 1.09.53.

De Keniaanse Hellen Obiri, onder meer tweevoudig wereldkampioene op de 5000 meter, won de race in 1.07.21. De Ethiopische Senbere Teferi werd tweede in 1.07.55.

Van Es veroverde in februari in Schoorl de nationale titel op de 10 kilometer op de weg in een Nederlands record van 30.29 minuten. Met die tijd heeft ze zich gekwalificeerd voor de 10.000 meter op de WK atletiek komende zomer in Boedapest.