Skiester Shiffrin sluit historisch seizoen af in stijl

Foto: ANP

De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin heeft een voor haar historisch seizoen afgesloten met winst op de reuzenslalom bij de wereldbeker in Andorra. Het was de 88e wereldbekerzege voor Shiffrin, die al zeker was van winst in de algemene wereldbeker en ook die van de reuzenslalom.

Shiffrin (28) schreef deze winter geschiedenis door absoluut recordhouder te worden wat betreft het aantal overwinningen in de wereldbeker. Ze passeerde de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark, die in zijn loopbaan tot 86 wereldbekeroverwinningen was gekomen.

Op de piste van Soldeu liet ze in haar laatste wedstrijd van het seizoen de Noorse Thea Louise Stjernesund en de Canadese Valerie Grenier achter zich. Shiffrin veroverde eerder deze winter ook drie medailles op de WK waaronder goud op de reuzenslalom.

De Zwitser Ramon Zenhäusern won in Andorra de laatste slalom om de wereldbeker bij de mannen. Hij boekte zijn vierde seizoenszege. De Noor Lukas Braathen won de kristallen bokaal als eindwinnaar van het slalomklassement. Braathen eindigde als tweede in de laatste slalom. Hij gaf na twee manches slechts 0,06 seconde toe op Zenhäusern.