Golfer Luiten begint met goede eerste ronde aan KLM Open

Foto: ANP

Golfer Joost Luiten staat na de eerste ronde van de 103e editie van het KLM Open op een gedeelde vijfde plaats. De tweevoudig winnaar van het toernooi voltooide zijn eerste ronde op het Bernardus Golf in Cromvoirt in 67 slagen, vijf onder het baangemiddelde. Daarmee staat de 37-jarige Bleiswijker voorlopig met zes andere golfers op een vijfde plaats.

Luiten, die het KLM Open in 2013 en in 2016 op zijn naam schreef, kwam tot zeven birdies en twee bogeys op de achttien holes. Hij staat vier slagen achter de voorlopige leider Jorge Campillo uit Spanje. Die sloeg tien birdies en slechts één bogey. De Brit Andy Sullivan staat gedeeld tweede met 66 slagen. Hij deelt die positie met de Spanjaard Pablo Larrazábal en de Fransman Joël Stalter.

Luiten toonde zich bij Ziggo Sport tevreden na afloop. “Je hebt altijd zenuwen, dat hoort erbij. Dat maakt dit toernooi ook speciaal”, zei de golfer die het KLM Open in 2013 en in 2016 op zijn naam schreef. “Ik voelde me goed en het is ook lekker als je er met een paar birdies in kunt komen. Het was met veel zijwind op de baan niet gemakkelijk, maar ik bleef geduldig en pakte de kansen waar het moest. Ik had zes birdies in gedachten en ik maakte er zeven.”

Wil Besseling voltooide zijn eerste ronde in Cromvoirt in 71 slagen, één slag onder het baangemiddelde. De golfer staat daarmee op een gedeeld 44e plaats. Besseling kwam tot vier birdies, maar had ook drie bogeys nodig.

Golfers Lars van Meijel en Darius van Driel moeten zich flink verbeteren vrijdag. Zij hadden voor hun eerste ronden beiden 74 slagen nodig en staan daarmee op een gedeelde 103e plaats. Daan Huizing kwam zelfs tot 75 slagen.

Ook Victor Pérez, vorig jaar winnaar van het KLM Open, kende een minder succesvol weerzien met Bernardus Golf. De Fransman kwam na drie bogeys en twee birdies tot 73 slagen.