Golfer Luiten gedeeld achtste na ronde par op KLM Open

Foto: ANP

Joost Luiten staat halverwege het KLM Open op de gedeelde achtste plek. De tweevoudig winnaar ging op de tweede dag rond in het baangemiddelde van 72 slagen. Hij gaat het weekend in met een score van -5.

Luiten startte goed bij zijn tweede ronde en noteerde op zowel de derde als vierde hole een birdie. Halverwege zijn ronde stond hij echter op level par na twee bogeys. In de tweede helft van zijn ronde noteerde hij een double bogey op de veertiende hole. Hij sloot af met een birdie op de achttiende en laatste hole.

Luiten heeft vijf slagen achterstand op de Spaanse leider Jorge Campillo. Die staat na een ronde van 71 slagen op -10. Campillo heeft twee slagen voorsprong op de Italiaan Renato Paratore en drie slagen minder dan Daniel Hillier uit Nieuw-Zeeland.

Veel golfers hadden op de tweede dag van het KLM Open meer slagen nodig dan op de openingsdag. Dat had vooral te maken met de verraderlijke wind.

“Ik wist dat het door de omstandigheden een moeilijke dag ging worden. Je moet voor elke slag vechten en niet in de rough komen. Daar lag ik te vaak en dan word je terecht hard gestraft. Maar ik sta nog op een positie die je richting het weekeinde wil hebben, al had ik het natuurlijk graag een paar slagen beter gedaan”, zei Luiten.

Rowin Caron had juist vier slagen minder nodig dan op de eerste dag en staat op een verdienstelijke zeventiende plek. De 30-jarige Nederlander staat op -4. Lars van Meijel is de derde Nederlander met -1, dezelfde score als Daan Huizing en Vince van Veen. Ook amateur Lars van der Vight (par) haalde de cut.

Titelhouder Victor Perez uit Frankrijk haalde de cut niet en komt dit weekend niet meer in actie op de Bernardus-golfbaan.

In 2013 en 2016 was Luiten de beste op het KLM Open. Beide edities werden op een andere baan gespeeld.