BeNeLeague volleybal dichterbij na onderzoek

Foto: ANP

De komst van een topvolleybalcompetitie voor mannen met teams uit Nederland en België is steeds realistischer. Een eerste onderzoek naar de haalbaarheid van een zogenoemde BeNeLeague heeft positieve resultaten opgeleverd, meldt de Nederlandse bond Nevobo.

De Nevobo, Volley Belgium en de Belgische Volleybal Liga zeggen verder te gaan met de plannen in een tweede onderzoeksfase. Die moet eind december concrete conclusies opleveren.

De BeNeLeague moet komen te bestaan naast de landelijke competities waarin clubs een goede uitgangspositie kunnen verdienen voor de Belgisch/Nederlandse titelstrijd. De betrokken bonden stellen dat in de huidige competities er sprake is van grote krachtsverschillen, waardoor veel wedstrijden en het competitieverloop onvoldoende spannend zijn. Dat heeft, zo stellen zij, ook een nadelige invloed op fans en sponsoren.

Het bedrijf Hypercube Business Innovation heeft aan de hand van bijeenkomsten met en onderzoeken onder betrokken partijen, media-experts, mediapartners, journalisten en andere belanghebbenden de eerste bevindingen gedeeld met de drie genoemde partijen. Daaruit blijkt dat de BeNeLeague mogelijk zowel sportief als financieel interessant is. Het gaat vooralsnog alleen om de mannencompetitie.