Volleybalsters verliezen bij debuut coach Koslowski van Duitsland

Foto: ANP

De volleybalsters hebben in het Japanse Nagoya het eerste duel in de Nations League met 3-1 (25-21 25-22 20-25 25-22) verloren van Duitsland. Voor de debuterende Oranje-bondscoach Felix Koslowski was het daardoor een pijnlijk weerzien met zijn oude ploeg en vaderland.

Oranje staat op de wereldranglijst een plek hoger dan de Duitsers. Grote delen van de wedstrijd gingen dan ook gelijk op. De ploeg van de begin dit jaar aangestelde Koslowski stond in de eerste set vaak voor, maar moest de laatste 5 punten aan Duitsland laten. De 39-jarige Koslowski was tussen 2015 en 2021 bondscoach van de Duitse vrouwen.

In de tweede set waren de verschillen wederom klein, maar had Oranje meer moeite om weer op gelijke hoogte te komen. In de derde set vocht Nederland met succes voor zijn laatste kans. Duitsland benutte in set 4 het tweede wedstrijdpunt.

Later in de week spelen de volleybalsters ook nog tegen Brazilië (1 juni), de Dominicaanse Republiek (2 juni) en China (3 juni). Later in juni volgen nog speelweken in Hongkong en Bangkok.