Wielrenner Jorgenson voor drie jaar naar Jumbo-Visma

Foto: ANP

Matteo Jorgenson komt de wielerploeg van Jumbo-Visma versterken. De 24-jarige Amerikaan is een contract voor drie seizoenen overeengekomen. Hij komt over van Movistar.

Jorgenson is vier jaar prof en kan op nagenoeg alle terreinen uit de voeten. Hij eindigde dit jaar als vierde in de E3 Saxo Classic en werd negende in de Ronde van Vlaanderen. Hij liet zich ook zien in rittenkoersen, met een tweede plaats in de Ronde van Romandië en de achtste plaats in Parijs-Nice.

“We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft”, licht sportief directeur Merijn Zeeman de komst van Jorgenson toe. “De afgelopen seizoenen heeft hij zich heel goed ontwikkeld. Hij heeft op verschillende terreinen aangetoond dat hij tot de beste renners in het peloton hoort. We kijken ernaar uit om met hem te gaan samenwerken. Samen willen we nog beter worden.”

Jorgenson won begin dit jaar de Tour of Oman. “Deel uitmaken van een team dat op alle terreinen voor de overwinning rijdt, dat is waar ik het meeste naar uitkijk”, vertelt hij. “Of dat nu voor mezelf of een teamgenoot is, dat maakt voor mij niet uit. Strijden voor de winst, dat is wat mij motiveert. Veel renners die zich bij deze ploeg aansloten, zijn daarna beter gaan presteren. Dat zegt veel over een team. Ik wil het beste uit mezelf en mijn carrière halen en dat kan hier.”