Windsurfer Van Opzeeland neemt leiding bij WK in Den Haag

Foto: ANP

Windsurfer Luuc van Opzeeland heeft bij de wereldkampioenschappen zeilen in Den Haag de leiding genomen in de olympische klasse IQFoil. De Nederlander nam op de tweede dag, waarna in totaal acht races zijn geweest, de eerste plaats over van de regerend wereldkampioen Sebastiaan Kördel uit Duitsland.

Bij de vrouwen kwamen windsurfers Sara Wennekes en Lilian de Geus voor het eerst in actie. Wennekes neemt de vierde plaats in en De Geus is na vier races 24e. “Je moet er goed bij zitten vanaf het begin, dat was belangrijk. Ik heb minder goede races maar ook uitschieters ertussen. Voor een eerste dag was dat prima. Er waren heel veel drukverschillen en er was super weinig wind. Je moest echt je ogen openhouden en op het juiste moment weten aan te vallen”, zei Wennekes.

Bart Lambriex en Floris van de Werken strijden met de Spanjaarden Diego Botin and Florian Trittel om de koppositie in de 49er-klasse. De Nederlanders hebben na twaalf races 0,2 punten minder en moeten voorlopig met de tweede plaats genoegen nemen.