Hockeyers spelen gelijk tegen Duitsland en verliezen shoot-outs

De hockeyers van Oranje hebben in de Pro League gelijkgespeeld tegen Duitsland. Na de reguliere stand stond het 2-2, waarna de Duitsers beter waren in de shoot-outserie (4-5). Dat leverde de oosterburen een bonuspunt op.

Duitsland kwam op het complex van Kampong na een klein kwartier op voorsprong via Malte Hellwig. Kort na rust maakte Jip Janssen gelijk uit een strafcorner, maar Oranje wist niet door te drukken. Justus Weigand zette de Duitsers tien minuten opnieuw op voorsprong. Koen Bijen sleepte er met een doelpunt vlak voor tijd nog een gelijkspel uit.

Ondanks het gelijkspel en de verloren shoot-outserie heeft Nederland de titelkansen in de Pro League nog in eigen hand. Oranje staat na dertien duels op 27 punten en kan er nog 9 halen. Koploper Australië, dat alle wedstrijden al heeft gespeeld, staat op 34 punten.

Zaterdag pakten de hockeysters van Oranje de titel in de Pro League.