21 nieuwe coronagevallen op openingsdag Olympische Spelen

04 feb 2022, 5:47 Sport
21 nieuwe coronagevallen op openingsdag olympische spelen
Op de openingsdag van de Olympische Spelen heeft de organisatie nog eens 21 coronagevallen bekendgemaakt. Veertien personen werden positief getest bij aankomst in Beijing donderdag. De zeven andere gevallen werden vastgesteld bij deelnemers die al aanwezig waren in de olympische 'superbubbel'.
Het totaal aantal positieve testen is door de nieuwe gevallen op 308 gekomen sinds 23 januari. Van de 21 nieuwe besmettingen zijn er negen van atleten of begeleidingsstaf. Het Duitse olympische team meldde eerder op vrijdag dat er zes atleten positief waren getest na hun aankomst in Beijing donderdag. In het Nederlandse team zijn vooralsnog geen coronabesmettingen vastgesteld.
Voor de Olympische Spelen in Beijing geldt een streng beleid. Alle betrokkenen, van atleten tot journalisten, zijn volledig afgezonderd van de rest van de Chinese bevolking. Iedereen die het virus heeft opgelopen, wordt geïsoleerd in een speciaal daarvoor bestemd hotel. Pas na twee negatieve PCR-testen met daartussen een pauze van ten minste 24 uur kunnen de getroffenen het isolatiehotel verlaten. Daarna worden ze wel vaker getest dan anderen.
De openingsceremonie van de Spelen van Beijing vindt later vrijdag plaats.