37 nieuwe gevallen van corona bij Olympische Spelen

31 jan 2022, 6:05 Sport
37 nieuwe gevallen van corona bij olympische spelen
Bij de Olympische Spelen in China zijn nog eens 37 mensen positief getest op het coronavirus. Het gaat om 28 mensen die zondag op de luchthaven in Beijing aankwamen, onder wie acht atleten en trainers/begeleiders. De andere negen besmettingen zijn aangetroffen bij mensen die al in de 'olympische bubbel' zaten. Mensen in de bubbel moeten zich namelijk elke dag laten testen.
Alle mensen die positief zijn getest, zijn in quarantaine geplaatst. Inmiddels staat de teller op 176 positieve coronagevallen sinds 23 januari. Vanaf dat moment is begonnen met tellen omdat toen de eerste mensen naar Beijing gingen voor de Spelen, die komende vrijdag beginnen.
Een van de sporters die positief testte bij aankomst is de Belgische Kim Meylemans, die uitkomt in het skeleton. Het Belgisch Olympisch Comité vermoedt dat het om een vals positieve test gaat en hoopt de sportvrouw zo snel mogelijk uit quarantaine te krijgen, zodat ze kan meedoen aan haar wedstrijden op 11 en 12 februari. De 25-jarige Meylemans eindigde bij de vorige Winterspelen in Pyeongchang als 14e. Dit jaar raakte ze rond de jaarwisseling besmet met corona en moest ze het wereldbekerseizoen afbreken.
Bij de Nederlandse delegatie zijn nog geen coronagevallen gemeld. De meeste atleten zijn sinds donderdag in China. De laatste groep vertrekt woensdag.