Aanvalster Plak miste 'geloof en energie' bij volleybalsters

03 aug , 10:38 Sport
anp030824072 1
PARIJS (ANP) - Celeste Plak droop na de nederlaag van de Nederlandse volleybalsters tegen de Dominicaanse Republiek meteen af. Weg was de hoofdaanvalster, die in de wedstrijd goed op dreef was, maar een nederlaag en daarmee uitschakeling op de Olympische Spelen niet kon voorkomen.
"Ik ben zwaar teleurgesteld. We hebben dit compleet zelf verknald", zei Plak later, toen ze na een moment van bezinning nog even opdook. "In de eerste twee wedstrijden, tegen Italië en Turkije, speelden we nog met geloof en overtuiging, gingen door muren heen. Precies die dingen waren nu niet aanwezig."
Oranje eindigde door de nederlaag tegen de Caribische vrouwen als vierde en laatste in de poule. Plak werd tijdens het duel in de vierde set tegen haar zin in gewisseld. Ze beende op en neer aan de zijlijn. "Ik wilde graag het veld in, want het liep niet goed genoeg en er moest iets gebeuren. Er moest meer energie in."
Terug in het veld sloeg ze meteen 2 punten binnen, maar het mocht niet baten voor Oranje. Een overwinning van 3-0 of 3-1 was nodig om als een van de twee beste nummers 3 in de groepsfase door te gaan naar de kwartfinales, maar het werd een nederlaag van 3-1. "We hebben na de winst van de eerste set niet kunnen doorzetten. Ineens stopte het; zij begonnen beter te spelen en hun spel aan te passen en wij hielden onze kop er niet bij."