Achtste plaats voor 4x400 gemengd op WK estafette

02 mei 2021, 19:52 Sport
achtste plaats voor 4400 gemengd op wk estafette
De Nederlandse ploeg op 4x400 meter gemengd is bij de WK estafette in het Poolse Chorzow niet verder gekomen dan de achtste en laatste plaats in de finale. Het team met Nout Wardenburg, Eveline Saalberg, Laura de Witte en Terrence Agard klokte 3.21,02 en dat was langzamer dan in de series.
Het Oranje-kwartet kwam niet in de sterkste samenstelling aan de start. Femke Bol en Lieke Klaver, de twee snelste vrouwen uit de Nederlandse ploeg, worden later op de avond ingezet in de finale van de 4x400 vrouwen.
Bol en Klaver liepen zaterdag wel in de series en zij wisten samen met Wardenburg en Tony van Diepen kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen door de finale te halen. De gemengde estafette, met twee mannen en twee vrouwen, is een nieuw olympisch onderdeel.
Het Italiaanse team veroverde het goud op de 4x400 gemengd in 3.16,60. Brazilië won zilver en de Dominicaanse Republiek pakte het brons.
De mannen op de 4x100 meter haalden in de finale de finish niet. De wissel tussen derde loper Hensley Paulina en slotloper Chris Garia mislukte. Paulina verving routinier Churandy Martina, die wel in de series had gelopen. Bondscoach Laurent Meuwly wilde de 36-jarige atleet van Curaçao sparen met het oog op de Olympische Spelen in Tokio. Daar zal de mannenploeg ook optreden op de 4x100.
Zuid-Afrika veroverde het goud in 38,71. Zilver was voor Italië en brons ging naar Japan. Brazilië en Ghana, die als tweede en derde over de finish kwamen, werden allebei gediskwalificeerd.