Airbag verplicht voor motorcoureurs in WK

11 jan 2018, 11:38 Sport
airbag verplicht voor motorcoureurs in wk
Alle motorcoureurs die meedoen aan de WK wegrace moeten vanaf dit jaar verplicht racekleding dragen waarin airbags zitten. De internationale motorsportfederatie FIM maakte donderdag de nieuwe voorschriften bekend. De airbags moeten in ieder geval de schouders en sleutelbeenderen van de coureurs beschermen bij een klap. Bescherming op de rug is niet verplicht, maar als een fabrikant ervoor kiest om ook daar airbags in de racepakken op te nemen, moet de hele wervelkolom bedekt zijn.
Voor alle vaste coureurs in de MotoGP, de Moto2 en Moto3 zijn racepakken met airbags verplicht. De motorcoureurs die met een wildcard meedoen aan een grand prix, hoeven niet zulke speciale pakken te dragen. Invallers zijn voor hun eerste twee races vrijgesteld van de nieuwe regels, maar moeten daarna ook zo'n pak dragen. De FIM heeft een lijst opgesteld met eisen waaraan de pakken moeten voldoen.
Nederland heeft komend seizoen één vaste coureur op het hoogste raceniveau, Bo Bendsneyder. De Rotterdammer is overgestapt van de Moto3 naar Moto2.